Direktlänk till inlägg 9 april 2014

Pasta med styrka och krämighet

Av Henrik Bergström - 9 april 2014 09:26

Idag fortskrider arbetet inför påskbordet som kommer att serveras i morgon. Lammsteken som marinerades igår ligger nu i ugnen, potatisgratängen läggs i dag för att gräddas imorgon likaså janssons frestelse läggs idag och gräddas också i morgon. Den gravade laxen skall skivas och läggas upp, rostbiffen skall skivas och läggas upp. Den garnerar vi sedan med pickles och rostad röd lök. Hovmästarsåsen slår vi idag till laxen. Äggen kokas och skalas idag men delas och garneras i morgon innan servering.


idag satsar vi dock på att bryta av all traditionell mat med en Pasta med krämig tacofärssås. Vi kryddar upp en vanlig köttfärssås med kummin, paprika, cayennepeppar och avrundar den med lite grädde. Fantastiskt gott och en rolig variant på pastasås. Pastan är en berikad fullkornspasta, vi serverar dagens mat med vårt stora, fina salladsbord vid sidan.


Till de som önskar ett vegetariskt alternativ byter vi ut köttfärsen mot sojafärs, minst lika gott enligt mitt tycke!


Vi ska ju självklart inte glömma bort dagens färgglada soppa som är en Broccoli och sparrissoppa, toppad med lite grädde för att framhäva smakerna från dessa underbara grönsaker.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Henrik Bergström - 24 april 2014 08:16

Trots en kall natt så ser dagen ut att kunna bli fantastisk, prognosen säger sol och 8-13 grader på termometern. Vi tar tillfället i akt och serverar en pastasallad som våra underbara gäster får plocka ihop själva. Det kommer att bjudas på currymarin...

Av Henrik Bergström - 14 april 2014 10:59

Nu är det påsklov och det märks tydligt på antalet matgäster hos oss, hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten nu under våren.   Vi tar nya tag och hoppas på att ni, precis som jag kommer att njuta av ägg, sillar i olika inläggningar, la...

Av Henrik Bergström - 11 april 2014 11:18

Dagen efter det mycket uppskattade påskbordet så serverar vi en buffé till våra matgäster. Buffén består idag av ett hopplock av maträtter dels från igår men även från tidigare serveringar. Skulle kunna kallas rester men snarare förädlade maträtter e...

Av Henrik Bergström - 10 april 2014 12:41

Nu är det serverat och vilken respons vi har fått från våra underbara gäster, lägger in lite bilder från bordet. Hoppas att det sprider lite inspiration och matglädje till er alla. Bilderna visar från vänster: Kaninleverpastej serverad med pressgurka...

Av Henrik Bergström - 8 april 2014 11:49

Nu är det fullt ös i köket, vi förbereder påskbordet som vi kommer att servera torsdagen den 10/4 2014. Sillar läggs in, laxen gravas, kött styckas och marineras, vi kokar fond på skrå och gör ugnsbakad leverpastej. Det som kommer att serveras är...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat i skolan


Ovido - Quiz & Flashcards