Direktlänk till inlägg 8 april 2014
Nu är det fullt ös i köket, vi förbereder påskbordet som vi kommer att servera torsdagen den 10/4 2014.
Sillar läggs in, laxen gravas, kött styckas och marineras, vi kokar fond på skrå och gör ugnsbakad leverpastej.
Det som kommer att serveras är följande:
Senapssill
Inlagd sill
Ugnsbakad leverpastej på kaninlever med pressgurka
Gravad lax med hovmästarsås
Rostbiff med rostad rödlök
Ägghalva med kaviarröra
Ägghalva med örtmajonnäs
Grönsallad
Lammstek med rosmarinssky
Kaninfrikassé
Janssons frestelse
Veg. Frestelse
Potatisgratäng
Kokt potatis
Örtöverbakad quornfilé med mie de pain
Kanske får vi även ihop en fin cheesecake som vi kommer att servera med en ljummen hallon och jordgubbsmix.
Fantastiskt kul kommer det att bli att få se responsen på detta bord inför påsk!
Trots en kall natt så ser dagen ut att kunna bli fantastisk, prognosen säger sol och 8-13 grader på termometern. Vi tar tillfället i akt och serverar en pastasallad som våra underbara gäster får plocka ihop själva. Det kommer att bjudas på currymarin...
Nu är det påsklov och det märks tydligt på antalet matgäster hos oss, hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten nu under våren. Vi tar nya tag och hoppas på att ni, precis som jag kommer att njuta av ägg, sillar i olika inläggningar, la...
Dagen efter det mycket uppskattade påskbordet så serverar vi en buffé till våra matgäster. Buffén består idag av ett hopplock av maträtter dels från igår men även från tidigare serveringar. Skulle kunna kallas rester men snarare förädlade maträtter e...
Idag fortskrider arbetet inför påskbordet som kommer att serveras i morgon. Lammsteken som marinerades igår ligger nu i ugnen, potatisgratängen läggs i dag för att gräddas imorgon likaså janssons frestelse läggs idag och gräddas också i morgon. Den g...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|