Direktlänk till inlägg 8 april 2014

Kombinera torskfilé och laxfilé

Av Henrik Bergström - 8 april 2014 07:09

Kallt och disigt ute, termometern visar på ett par plusgrader och det känns kallt som bara den när det är så fuktigt ute. Vi tar då fram torskfilé och laxfilé och kombinerar en fantastisk god fiskgryta som vi serverar med ris och aioli.

Fräs lite hackad lök, fänkål i lite margarin. Späd med vitvin och lite grädde, låt koka upp. Smaka av med salt och peppar tills det smakar som det ska. Lägg i lite broccolibuketter och låt dem gå mjuka, red sedan det hela med lite maizena och vatten. Smaka av och se efter hur konsistensen är på grytan, gärna lite tjockare då den blir lite lösare i konsistensen när fisken kommer i. Är du nöjd så sänk värmen under kastrullen innan du häller i den tärnade fiskfilémixen.

Servera med ris och aioli, toppa det hela med lite finhackade örter som gräslök, persilja och dill.


För våra vegetarianer serverar vi en het currygryta med ris och yoghurt.

Här fräser vi zucchini, lök, champinjoner, paprika och fänkål i lite rapsolja(omega-3) tillsammans med koriander, gurkmeja, spiskummin, cayennepeppar och vitlök. Salta och peppra efter smak, tillsätt sedan kokosgrädde och låt koka tills grönsakerna är klara.

Gör en yoghurtsås på naturell yoghurt, citronsaft och lite salt.

Servera det hela med ris.


Värmande gott och njutbart en kall dag som denna!


#gott #skolmat #curry #fiskgryta #njutbart #aioli #laxfilé #torskfilé 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Henrik Bergström - 24 april 2014 08:16

Trots en kall natt så ser dagen ut att kunna bli fantastisk, prognosen säger sol och 8-13 grader på termometern. Vi tar tillfället i akt och serverar en pastasallad som våra underbara gäster får plocka ihop själva. Det kommer att bjudas på currymarin...

Av Henrik Bergström - 14 april 2014 10:59

Nu är det påsklov och det märks tydligt på antalet matgäster hos oss, hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten nu under våren.   Vi tar nya tag och hoppas på att ni, precis som jag kommer att njuta av ägg, sillar i olika inläggningar, la...

Av Henrik Bergström - 11 april 2014 11:18

Dagen efter det mycket uppskattade påskbordet så serverar vi en buffé till våra matgäster. Buffén består idag av ett hopplock av maträtter dels från igår men även från tidigare serveringar. Skulle kunna kallas rester men snarare förädlade maträtter e...

Av Henrik Bergström - 10 april 2014 12:41

Nu är det serverat och vilken respons vi har fått från våra underbara gäster, lägger in lite bilder från bordet. Hoppas att det sprider lite inspiration och matglädje till er alla. Bilderna visar från vänster: Kaninleverpastej serverad med pressgurka...

Av Henrik Bergström - 9 april 2014 09:26

Idag fortskrider arbetet inför påskbordet som kommer att serveras i morgon. Lammsteken som marinerades igår ligger nu i ugnen, potatisgratängen läggs i dag för att gräddas imorgon likaså janssons frestelse läggs idag och gräddas också i morgon. Den g...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat i skolan


Ovido - Quiz & Flashcards