Direktlänk till inlägg 7 april 2014

Hamburgare, en hälsofälla eller?

Av Henrik Bergström - 7 april 2014 12:18

Idag serverar vi hamburgare med tillbehör i skolrestaurangen. Livligt debatterad tidigare om det är bra för hälsan eller inte, det hänger på tillbehören hävdar jag. Byt ut det tråkiga vita brödet på ett grovt surdegsbröd eller som jag själv äter det, brödet ersätts helt enkelt av två fina blad från isbergssalladen. Bladen håller maträtten tät från dropp och tillför en saftighet till hela hamburgaren vilket gör att dressingen kan minskas till en dryg tesked.

Dressingen görs på äggula och rapsolja för att tillföra omega-3 till hela anrättningen.

På med lite fint skivad röd lök, lite syrad vitkål (mjölksyrebakterier) och ett par tomatskivor, voila! En hälsosam god maträtt som blir ännu bättre och godare med ett glas mjölk vid sidan och lite snacksmorötter istället för pommes.


Matglädje på vårt vis, uppskattat och gott!


#hamburgare #skolmat # sallad #mjölksyrebakterier #omega3 #surdeg #nyttigt #gott

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Henrik Bergström - 24 april 2014 08:16

Trots en kall natt så ser dagen ut att kunna bli fantastisk, prognosen säger sol och 8-13 grader på termometern. Vi tar tillfället i akt och serverar en pastasallad som våra underbara gäster får plocka ihop själva. Det kommer att bjudas på currymarin...

Av Henrik Bergström - 14 april 2014 10:59

Nu är det påsklov och det märks tydligt på antalet matgäster hos oss, hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten nu under våren.   Vi tar nya tag och hoppas på att ni, precis som jag kommer att njuta av ägg, sillar i olika inläggningar, la...

Av Henrik Bergström - 11 april 2014 11:18

Dagen efter det mycket uppskattade påskbordet så serverar vi en buffé till våra matgäster. Buffén består idag av ett hopplock av maträtter dels från igår men även från tidigare serveringar. Skulle kunna kallas rester men snarare förädlade maträtter e...

Av Henrik Bergström - 10 april 2014 12:41

Nu är det serverat och vilken respons vi har fått från våra underbara gäster, lägger in lite bilder från bordet. Hoppas att det sprider lite inspiration och matglädje till er alla. Bilderna visar från vänster: Kaninleverpastej serverad med pressgurka...

Av Henrik Bergström - 9 april 2014 09:26

Idag fortskrider arbetet inför påskbordet som kommer att serveras i morgon. Lammsteken som marinerades igår ligger nu i ugnen, potatisgratängen läggs i dag för att gräddas imorgon likaså janssons frestelse läggs idag och gräddas också i morgon. Den g...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat i skolan


Ovido - Quiz & Flashcards