Direktlänk till inlägg 7 april 2014

Vilken helg!

Av Henrik Bergström - 7 april 2014 06:43

Underbar vårhelg med sol och plusgrader på termometern. Barnen efterfrågade kebab så grillen åkte fram direkt!

Ut på tomten och kapade lite fina björkkvistar som avbarkades, dessa utgjorde grillspettet till kebaben. Kryddade fin nötfärs med mejram, vitlök, paprika, salt och lite koriander. Masserade sedan på köttfärsen på björkspetten, smörje in dem i lite rapsolja. Sedan på grillen tills perfektion uppstår, mmmm så gott! Kebabsåsen blev en tomatsås med vitlök och lök som jag avrundade med lite turkisk yoghurt innan servering, grönsaker i detta fall blev isbergsallad, lök i skivor, gurka och tomat. Allt in i nybakade pitabröd, vilken njutelse! Den kraftiga grillsmaken som mötte sallad och denna fantastiska sås, matglädje på hög nivå!


#matglädje #grillning #kebab #godsås #pitabröd #njutelse    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Henrik Bergström - 24 april 2014 08:16

Trots en kall natt så ser dagen ut att kunna bli fantastisk, prognosen säger sol och 8-13 grader på termometern. Vi tar tillfället i akt och serverar en pastasallad som våra underbara gäster får plocka ihop själva. Det kommer att bjudas på currymarin...

Av Henrik Bergström - 14 april 2014 10:59

Nu är det påsklov och det märks tydligt på antalet matgäster hos oss, hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten nu under våren.   Vi tar nya tag och hoppas på att ni, precis som jag kommer att njuta av ägg, sillar i olika inläggningar, la...

Av Henrik Bergström - 11 april 2014 11:18

Dagen efter det mycket uppskattade påskbordet så serverar vi en buffé till våra matgäster. Buffén består idag av ett hopplock av maträtter dels från igår men även från tidigare serveringar. Skulle kunna kallas rester men snarare förädlade maträtter e...

Av Henrik Bergström - 10 april 2014 12:41

Nu är det serverat och vilken respons vi har fått från våra underbara gäster, lägger in lite bilder från bordet. Hoppas att det sprider lite inspiration och matglädje till er alla. Bilderna visar från vänster: Kaninleverpastej serverad med pressgurka...

Av Henrik Bergström - 9 april 2014 09:26

Idag fortskrider arbetet inför påskbordet som kommer att serveras i morgon. Lammsteken som marinerades igår ligger nu i ugnen, potatisgratängen läggs i dag för att gräddas imorgon likaså janssons frestelse läggs idag och gräddas också i morgon. Den g...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat i skolan


Skapa flashcards