Direktlänk till inlägg 3 april 2014

Klassiker som är så underbart god!

Av Henrik Bergström - 3 april 2014 07:13

Då var det dags att damma av en klassiker i det svenska köket...


Kalops med inlagda rödbetor och kokt potatis serveras idag, fantastiskt gott tycker jag. Tärnad högrev som får sjuda långsamt tills det är så där underbart mört och nästan faller isär, kryddpepparen och lagerbladen gifter sig med morötterna och löken. Tillsammans med rödbetorna och den kokta potatisen skapas harmoni i munnen, det är matglädje på hög nivå.


Till de som vill ha vegetariskt fyller vi en paprika med cous-cous och finhackade grönsaker som zucchini, lök, vitlök och toppar det hela med lite fetaost, in i ugnen och baka av. Serveras med en yoghurtsås smaksatt med färsk mynta och lite honung, fantastiskt gott och underbart vackert att se på tallriken.


Dagens soppa blir en paprika och basilikasoppa toppad med cremé fraiche, färg och smakharmoni på hög nivå.


Vi satsar på att skapa ordentlig matglädje i köket ochj jag vet att det smittar av sig ut i restaurangen, underbart!


#Matglädje #långkok #kalops #godmat #skolmat #skolkök

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Henrik Bergström - 24 april 2014 08:16

Trots en kall natt så ser dagen ut att kunna bli fantastisk, prognosen säger sol och 8-13 grader på termometern. Vi tar tillfället i akt och serverar en pastasallad som våra underbara gäster får plocka ihop själva. Det kommer att bjudas på currymarin...

Av Henrik Bergström - 14 april 2014 10:59

Nu är det påsklov och det märks tydligt på antalet matgäster hos oss, hoppas att alla passar på att njuta av ledigheten nu under våren.   Vi tar nya tag och hoppas på att ni, precis som jag kommer att njuta av ägg, sillar i olika inläggningar, la...

Av Henrik Bergström - 11 april 2014 11:18

Dagen efter det mycket uppskattade påskbordet så serverar vi en buffé till våra matgäster. Buffén består idag av ett hopplock av maträtter dels från igår men även från tidigare serveringar. Skulle kunna kallas rester men snarare förädlade maträtter e...

Av Henrik Bergström - 10 april 2014 12:41

Nu är det serverat och vilken respons vi har fått från våra underbara gäster, lägger in lite bilder från bordet. Hoppas att det sprider lite inspiration och matglädje till er alla. Bilderna visar från vänster: Kaninleverpastej serverad med pressgurka...

Av Henrik Bergström - 9 april 2014 09:26

Idag fortskrider arbetet inför påskbordet som kommer att serveras i morgon. Lammsteken som marinerades igår ligger nu i ugnen, potatisgratängen läggs i dag för att gräddas imorgon likaså janssons frestelse läggs idag och gräddas också i morgon. Den g...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Mat i skolan


Ovido - Quiz & Flashcards